Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Energieke buurten

Roderwolde, Norg-West en Kortland-Peize zijn de eerste energieke buurten in de gemeente Noordenveld.

Energiecoöperatie Noordseveld werkt samen met de gemeente Noordenveld. Samen zetten we ons in om buurten in Noordenveld te verduurzamen. Er zijn lokale platforms opgezet die de wensen van de buurt in actie omzetten. Het gaat daarbij vooral om buren die elkaar helpen bij het isoleren van woningen en de uitvoering van zonnepanelen en warmtepompen. Noordseveld levert ondersteuning en advies. We ontwikkelen projecten op buurtniveau zoals gezamenlijke zonnedaken en inkoop.

Energiek Roderwolde

Passen kleine windmolens in het landschap? Zijn zonnepanelen of biogas betere opties? Energiek Roderwolde buigt zich over dit soort vraagstukken.

Mooie Buurt Hè

Een aantal buurtgenoten in Norg-West gaat de uitdaging aan om de buurt energieneutraal te maken. Mooie Buurt Hè heeft wateroverlast op de kaart gezet en zet zich in voor gezamenlijke acties in de buurt.

“We trommelen de buurt op!”

Kortland-Peize

In de buurt Kortland in Peize zoeken buurtgenomen naar oplossingen voor een mooiere en duurzamere omgeving.

Het team Kortland-Peize geeft advies om samen energie te besparen. Hiermee willen ze de saamhorigheid in de wijk versterken. Ook willen ze elkaar helpen om woningen te verduurzamen en gezamenlijk maatregelen uit te voeren.

Vragen

Voor vragen kun je mailen of bellen naar Jeroen Niezen (contactpersoon energieke buurten).

Neem contact op

Laat uw gegevens achter voor meer informatie. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Zelf aan de slag?