Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 22 oktober 2023

Update koperdiefstal HALO

Het bestuur is hard bezig te overzien wat er allemaal gedaan kan en moet worden om ons zonnepark HALO weer volledig te laten draaien. Tot vorige week waren er nog twee van de negen omvormers in bedrijf. Nu, na een eerste reparatie, zijn dat er weer vijf, waarmee Halo weer voor 50% produceert.

We zijn in gesprek geweest met diverse partijen, ten eerste over de directe schade en vervolgens over de verzekering . Omdat we veronderstelden dat het risico van schade of inbraak klein was door de omvang, locatie én de camera’s van de NAM, was er géén eigen camerabeveiliging. Bij de NAM hebben we nagevraagd of hun camera’s iets hadden waargenomen. Dat leverde niets op. Inmiddels, op onze melding van koperdiefstal en ook diefstal bij de NAM zelf, is er direct mobiele camerabeveiliging geïnstalleerd bij de NAM. Ook wij hebben sinds twee weken op ons zonneveld bewaking met drie camera’s.  

Na deze eerste urgente stappen zijn we bezig om de schade precies in beeld te brengen en te zoeken naar financiële ruimte voor herstel. Dat betekent dat we offertes opvragen voor reparatie en dat we met juridische hulp een verzekeringsclaim neerleggen. Vanzelfsprekend streven we ernaar om, al dan niet met een schade-calamiteiten of solidariteitsfonds, middelen te vinden die binnen onze mogelijkheden liggen en de investeerders niet hoeven te benadelen. Bank(en), Provincie en Gemeente zijn of worden benaderd.

De hoop is natuurlijk om weer 100 % in bedrijf te zijn vóór 2024. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Naar de nieuwsbrief