Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 13 juli 2023

Noordseveld op Rozen draait als een zonnetje

Na een lastige start draait de Coöperatie Noordseveld op Rozen nu als een zonnetje. Het zonnepark bij Zomerbad Peize heeft in 2022 veel stroom geleverd. Aan de deelnemers is 4 cent korting per afgenomen kWh uitgekeerd en de vooruitzichten voor de komende tijd zijn goed. Hoewel de energiemarkt zich grillig blijft ontwikkelen, blijkt het lonend om een dergelijk project in lokaal verband op te zetten.

De in 2020 gestarte coöperatie kende een aantal aanvangsproblemen. Door de verandering van de postcoderoosregeling, de wisselende hoogte van de energiebelasting en enkele problemen in het bestuur was de start moeilijk geweest.  Op 25 mei kwamen de leden bijeen om de stand van zaken te bespreken. Daar bleek dat alle problemen zijn opgelost en de coöperatie de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien.

Er is een aantal nieuwe leden toegetreden die nu ook meeprofiteren van de korting per afgenomen kWh op hun energierekening, die door de opbrengst van het zonnepark bij het Zomerbad Peize wordt gerealiseerd. Om het bestuur van de coöperatie ook in de toekomst te borgen, hebben de leden besloten om het bestuur van Energiecoöperatie Noordseveld tot bestuur van de Coöperatie Noordseveld op Rozen te maken.

De financiële vooruitzichten zijn goed, toch houdt het bestuur een slag om de arm. Het afgelopen jaar heeft geleerd dat de energiemarkt zich soms grillig ontwikkelt. Er kunnen zich omstandigheden voordoen waarbij de korting aan de leden niet kan worden gegarandeerd. Hierover zal de ledenvergadering zich dan moeten beraden.

De leden zijn uitermate tevreden over het resultaat. Zij zien de toekomst van zonnepark Zomerbad Peize met vertrouwen tegemoet en gaan binnenkort samen met de vrijwilligers van Zomerbad Peize de panelen reinigen. Laat nu de zon maar komen!

Belangstellenden voor nieuwe postcoderoosprojecten kunnen zich aanmelden door middel van een mail aan info@noordseveld.nl

Foto: Plaatsing eerste paneel zonnepark Zomerbad Peize