Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 21 mei 2023

Afsluiting thermografieseizoen met lekkere lunch voor vrijwilligers

Een van de meest aangevraagde diensten van onze coöperatie zijn de warmtescans. Deze worden door een poule van vrijwilligers uitgevoerd gedurende het hele koudeseizoen, vanaf ongeveer eind september tot eind maart. Als dank voor hun inspanningen werden de vrijwilligers begin deze maand getrakteerd op een lekkere lunch bij Natuurplaats Noordscheveld.

Tijdens de lunch werd bijgepraat en werden wetenswaardigheden uitgewisseld. Zo constateren onze vrijwilligers dat de meeste warmteleks te vinden zijn bij de voordeuren of de ramen. “Ik heb de tochtstrips al een hele tijd liggen, laat ik ze er nu maar eens op maken,” is een veel gehoorde opmerking. En hoewel het doel van de scans puur is om mensen een spiegel voor te houden, leiden de scans dus soms ook direct tot resultaat.

“Ik heb de tochtstrips al een hele tijd liggen, laat ik ze er nu maar eens op maken,” is een veel gehoorde opmerking.

Andere opvallende zaken die de scanners tegenkomen: Een boekenkast isoleert ook heel goed, die zie je soms “buiten staan”, net als dat je vaak heel goed de CV ketel en de radiatoren van buiten kunt zien.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe scanners. Voor het komende seizoen staan alweer 30 scans gepland. Wil je meer weten over hoe jij hier een bijdrage aan kunt leveren? Neem contact op met Richard Ton richard@noordseveld.nl.